Search

Memuatkan ...

Jumaat, Mei 27, 2011

KekdanKopi kini Di Kuala Lumpur

Salam sejahtera kepada semua.. Almost 6 months rasanye tak update blog.. minta maappp, minta amppunn bebanyak.. Bukan sengaja, tapi biasalah dalam hidup ni banyak yang unexpected kan! Untuk pengetahuan semua kekdankopi secara rasminya telah berpindah ke KL. Insyaallah,akan memulakan hidup baru di sini. Jadi secara automatiknya lokasi perniagaan juga dah bertukar.. KekdanKopi akan beroperasi di sekitar Jalan Ipoh KL... 


Kekdankopi juga nak minta maap sebab ada beberapa pic tempahan yang kekdankopi tak dapat nak publish, sebabnya camera kekdankopi buat hal.. Tension betul, tapi apa nak buat kan. Dalam masa terdekat ni insyaallah kekdankopi akan publish promosi cakes and cookies untuk hari raya yang akan datang tak lama lagi.. Tunggu tauu...


Ahad, November 21, 2010

Resipi- Moist Banana Cake

Salam.. Ok, seperti yang kekdankopi janjikan, ini resipi untuk moist banana cake  pada entry lepas. Cubalah.. insyallah sedap! Makan time ujan2 ni dengan secawan kopi, memang mabeles lah :-)

Bahan2
1 camca teh soda bicarbonate
1 camca teh baking powder
secubit garam halus
1 sudu besar ovallate
100 g gula perang/brown sugar( kalu suka manis-bleh tambah gula lg :-p )
250 g tepung gandum
5 biji telur gred A
100 g mentega, dicairkan-biar sejuk
100 g minyak jagung( minyak masak biasa pun bleh je)
300 g pisang dilecek (pisang apepun bleh-kekdankopi suka guna pisang berangan)

Cara2
Putar gula dengan ovallate hingga sebati.
Masukkan telur dan putar dengan kelajuan tinggi .Pastikan sehingga adunan naik dan pekat .
Slow kan speed dan masukkan pisang .
Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
Last sekali,masukkan mentega cair dan minyak jagung.
Tuang dalam tin yang telah disediakan.
Kukus dalam 45 - 50 minit atau hingga masak dengan api sederhana, 

Haa... senang je kan. Selamat mencuba yer !

Share It

Share |

Place An Order Here !

Place An Order Here !
Name:
Email Address:
Contact No
Pick Up Date
Quantity
Cake Flavour
Cupcake Size
Cup Type
Theme Color (for wedding only)
Budget
Frosting
Filling
Wordings
State Your Wording Here ( will be adjust according to cupcakes quantity )
Others